vallhundsringen.se

aktuellt

Styrelsen informerar:

Hej alla Vallhundsringare! Nu är våren på gång och med den även en hel del nyheter i klubben! Pandemin gör att datum för årsmötet senareläggs och i nuläget finns förslag på att det ska kunna genomföras i juni, vilket vi hoppas, men för att klubbens arbete inte ska stå helt stilla till dess väljer vi att redan nu presentera ett förslag till verksamhetsinriktning och plan för klubben 2021-2023. Denna inriktning och plan ska godkännas och röstas igenom av oss medlemmar under årsmötet men vår förhoppning är att vi redan nu ska kunna börja jobba med dessa områden och aktiviteter.

Vi har tre prioriterade områden: -kommunikation -att öka medlemmarnas engagemang, närvaro samt stärka utbildningsnivån hos våra medlemmar -öka antal medlemmar med medelstora och stora fårbesättningar.  Nu finns förslaget här på vår hemsida så jag hoppas att ni går in och läser om vad som kommer att hända och på så sätt har ni också lättare att erbjuda hjälp till arbetsgrupper inom områden som känns roliga och relevanta utifrån kompetens och intresse. Skulle du ex. kunna engagera dig att hitta föreläsare till en kurs? Hör av er!

Mvh Vallhundsringens styrelse ordf Christina Nielsen

Läs verksamhetsinriktningen HÄR

Se mer under AkademiKlubbdagar på Klämmestorp

Återigen har några av Vallhundsringens medlemmar haft två härliga träningsdagar på Klämmestorp. För några av oss var detta första gången, för vissa andra har nog räkningen tappats sedan länge gällande hur många ggr de varit där. Oavsett tror och hoppas jag att alla har varit nöjda med dessa vistelser och är sugna på att komma tillbaka!

Vi har som alltid fått fantastisk träningshjälp av Ann Blomkvist. Förutom att hon är grymt duktig med sina egna hundar är hon även en fena på att coacha oss andra, både oss mer gröna vallhundsentusiaster och de som kommit längre i sin träning men ändå behöver lite tips och råd och kanske hjälp med problemlösning. Så roligt och givande att få se hundar på olika nivåer och med lite olika arbetssätt arbeta i fårhagen. Vi har även hunnit med att träna utan Anns vakande öga och vilka fina träningsmöjligheter Klämmestorp erbjuder! Utrustade med radioapparater har vi tränat hämt. Längd och svårighet givetvis anpassat efter hur långt hunden kommit i sin träning. I den mindre träningshagen har vi kunnat ställa upp grindar och tränat på bl.a raka linjer (nåja...) och anpassat tempo, suveränt att pilla med innan det är dags att gå ut på de stora markerna. Förutom att träna har vi ätit massor av god mat, vilken vi hjälps åt med att införskaffa och laga till. Maten har avnjutits med ett glas vin eller två och givetvis har det även blivit summering av dagens träning och mysigt vallhundssnack framför brasan. För oss nya medlemmar som även är nya i vallhundssammanhang har det även varit en bonus att få chans att lära känna några av våra "nya" klubbkompisar. Vi ser redan fram emot att komma tillbaka igen och hoppas då att få träffa ännu fler "Vallhundsringare"! Vi ses på Klämmestorp!

Anna Forsén & Gizmo (Bilderna är från både 18-19 mars och från 2-3 april)