vallhundsringen.se

Vallhundsringens Akademi

kurser & träning

Prova på att valla eller komma vidare i utbildningen?

Vi har flera SVaK-utbildade instruktörer som hjälper dig och din hund bli bättre.
Privat träning såväl som kurser erbjuds. Finns det ingen kurs som passar - kontakta oss med önskemål!
Har du nånting du kan lära ut till oss andra? Hör av dig!

Under hösten kommer klubben att fortsätta sitt arbete med Akademin och flera olika kursstarter kommer dyka upp inom olika områden t.ex. visselkurs, hundhälsa, fårhälsa etc. så håll koll här på hemsidan!

Här kan du läsa en kursbeskrivning över en del av kursutbudet.

OBS! Tänk på skor och tassar!

Var noga med att ha nytvättade skor och tassar när ni rör er mellan besättningar! För att undvika smittor måste all smuts bort innan ni kommer i kontakt med andra fårhagar!


 Är du medlem i en annan klubb kan du bli stödmedlem hos oss och får då delta i våra aktiviteter i mån av plats!  Bli stödmedlem genom att sätta in 80:-på Vallhundsringens postgiro 650013-6 & skriv ditt namn samt stödmedlem!

Här hittar du aktuella kurser samt träningsdagar


Prova på

Just nu finns inga bokningsbara kurser

Vallning fortsättning

Fullbokat

Träningsdagar

Just nu inga inplanerade träningsdagar

Visselkurs del 1

Nu finns del 1 av Vallhundsringens Akademis visselkurs i digital form!

13/9 - 20/9 kommer du att kunna ta del av Ann Blomkvists föreläsning samt instruktionsfilmer. Du kan även ställa frågor till Ann som besvaras under veckans lopp.

För att delta swisha 300:- och namn till 0709 479080 ( Linda Berglund ) du kommer då att få en länk/inbjudan till Facebookgruppen där allt material kommer att finnas tillgängligt f.om. den 13/9

Varmt välkomna till vår Akademi!

Prova på

testa att valla!

Det är alltid lika fascinerande att se hur hundarna plötsligt börjar sänka huvud och kropp, fokusera på fåren och börjar ta ut svängarna. Ofta är det som att trycka på en knapp. Sen finns chansen att du hittat det du och hunden vill syssla med varje dag i veckan året runt, i hällregn, snöstorm eller som idag - strålande vårsol! Det spelar ingen roll vad du har för ambitioner med träningen (ex. arbete hemma på gården eller tävling), det samarbete du får med hunden och lydnaden i vardagen som kommer på köpet gör att vallningen kommer bli er gemensamma favoritaktivitet. Ökad kunskap om får, hund och kommunikation gör att du bara vill lära dig mer. Välkommen på prova på!