vallhundsringen.se
Utbildning och kurser

Vallhundsringens akademi

Välkommen
Träna och njut

ik2 träning på ekholmens gård

Tidigare i år har nybörjare och IK1 ekipage haft träningsdagar med Anja Lehtiö, Barbro Klingborg samt en helg hos Eva Eriksson så nu tänkte vi att IK2 ekipagen skall få sitt.
Vallhundsringen ordnar träningsdagar för klubbens IK2 ekipage på Ekholmens Gård i Skåne onsdag och torsdag 12-13/10. I priset ingår en övernattning med frukost (ta med egna sängkläder så håller vi nere kostnaden) på vackra Eksholmens Bed & breakfast samt träning på flera platser och olika djur för 950 kr, önskar du dela din plats på flera hundar går det bra.
Lunch och middag löser vi på plats, det ingår inte. Anmäl er till Maria Winberg, sms 0733 921270 eller pm på messenger.

träningstips från fysioterapeuten

För att undvika skador på hunden kommer här tips på hur du stärker din hund med träning på boll. Fysioterapeut Christine Smith guidar dig i stärkande övningar!

kurser & träning

Prova på att valla eller komma vidare i utbildningen?

Vi har flera SVaK-utbildade instruktörer som hjälper dig och din hund bli bättre.
Privat träning såväl som kurser erbjuds. Finns det ingen kurs som passar - kontakta oss med önskemål!
Har du nånting du kan lära ut till oss andra? Hör av dig!

Under hösten kommer klubben att fortsätta sitt arbete med Akademin och flera olika kursstarter kommer dyka upp inom olika områden t.ex. visselkurs, hundhälsa, fårhälsa etc. så håll koll här på hemsidan!

Här kan du läsa en kursbeskrivning över en del av kursutbudet.

OBS! Tänk på skor och tassar!

Var noga med att ha nytvättade skor och tassar när ni rör er mellan besättningar! För att undvika smittor måste all smuts bort innan ni kommer i kontakt med andra fårhagar!


 Är du medlem i en annan klubb kan du bli stödmedlem hos oss och får då delta i våra aktiviteter i mån av plats!  Bli stödmedlem genom att sätta in 80:-på Vallhundsringens bankgiro 5826-0506 & skriv ditt namn samt stödmedlem!

Prova på

testa att valla!

Det är alltid lika fascinerande att se hur hundarna plötsligt börjar sänka huvud och kropp, fokusera på fåren och börjar ta ut svängarna. Ofta är det som att trycka på en knapp. Sen finns chansen att du hittat det du och hunden vill syssla med varje dag i veckan året runt, i hällregn, snöstorm eller som idag - strålande vårsol! Det spelar ingen roll vad du har för ambitioner med träningen (ex. arbete hemma på gården eller tävling), det samarbete du får med hunden och lydnaden i vardagen som kommer på köpet gör att vallningen kommer bli er gemensamma favoritaktivitet. Ökad kunskap om får, hund och kommunikation gör att du bara vill lära dig mer. Välkommen på prova på!