vallhundsringen.se
Utbildning och kurser

Vallhundsringens akademi

Välkommen
Reproduktion, dräktighet och valpning

digital dräktighetsföreläsning

Vallhundsringens akademi erbjuder - Hundens reproduktion, dräktighet och valpning.
En digital föreläsning med Anna Carin af Klinteberg, leg veterinär på AniCura Västra Djursjukhuset.
Föreläsning i två delar för dig som vill lära dig mer eller är erfaren/framtida uppfödare! 2,5 timma inspelad live på Kolborydsgård.
Omfattar: anatomi tiken/hanens könsorgan, reproduktionsfysiologi, avelsdjurens sjukdomar, optimerad parning/insemination, den normala dräktigheten, sjukdomar under dräktigheten, den normala förlossningen, förlossningsproblem, sjukdomar hos tiken efter valpning och valpens tidiga sjukdomar.
Kostnad 200kr för tillgång till föreläsningen i facebookgruppen. Startar den 14:e november och finns kvar till den 27:e november.
Swisha till 0709 479080 (Linda Berglund) med namn samt skicka ett meddelande till Linda Berglund på Facebook så jag hittar dig! Du kommer då få en inbjudan till gruppen! Varmt välkomna önskar Vallhundsringens akademi

kurser & träning

Prova på att valla eller komma vidare i utbildningen?

Vi har flera SVaK-utbildade instruktörer som hjälper dig och din hund bli bättre.
Privat träning såväl som kurser erbjuds. Finns det ingen kurs som passar - kontakta oss med önskemål!
Har du nånting du kan lära ut till oss andra? Hör av dig!

Under hösten kommer klubben att fortsätta sitt arbete med Akademin och flera olika kursstarter kommer dyka upp inom olika områden t.ex. visselkurs, hundhälsa, fårhälsa etc. så håll koll här på hemsidan!

Här kan du läsa en kursbeskrivning över en del av kursutbudet.

OBS! Tänk på skor och tassar!

Var noga med att ha nytvättade skor och tassar när ni rör er mellan besättningar! För att undvika smittor måste all smuts bort innan ni kommer i kontakt med andra fårhagar!


 Är du medlem i en annan klubb kan du bli stödmedlem hos oss och får då delta i våra aktiviteter i mån av plats!  Bli stödmedlem genom att sätta in 80:-på Vallhundsringens postgiro 650013-6 & skriv ditt namn samt stödmedlem!

Här hittar du aktuella kurser samt träningsdagar


Prova på

Just nu finns inga bokningsbara kurser

Vallning fortsättning

Fullbokat

Träningsdagar

Just nu inga inplanerade träningsdagar

Prova på

testa att valla!

Det är alltid lika fascinerande att se hur hundarna plötsligt börjar sänka huvud och kropp, fokusera på fåren och börjar ta ut svängarna. Ofta är det som att trycka på en knapp. Sen finns chansen att du hittat det du och hunden vill syssla med varje dag i veckan året runt, i hällregn, snöstorm eller som idag - strålande vårsol! Det spelar ingen roll vad du har för ambitioner med träningen (ex. arbete hemma på gården eller tävling), det samarbete du får med hunden och lydnaden i vardagen som kommer på köpet gör att vallningen kommer bli er gemensamma favoritaktivitet. Ökad kunskap om får, hund och kommunikation gör att du bara vill lära dig mer. Välkommen på prova på!