vallhundsringen.se
Utbildning och kurser

Vallhundsringens akademi

Välkommen

Testa på att valla nöt!

Vallhundsringens Akademi bjuder in till - Prova på nöt!

 Den 26/6 kl 10.00 kommer Jennie Lindhagen och Christina Nielsen att lära oss vikten av arbetshund på en nötgård, vi får möjlighet att prova på att valla med våra hundar och få tips och råd om vad vi ska tänka på. Ta med egen fikakorg! Max 10 deltagare, 200kr/ekipage (har du inte utnyttjat subventionen kan du göra det), medlemmar har företräde men alla är välkomna i mån av plats.

Anmäl senast 16/6 via Swish: 123 580 09 17, namn och kurs - anmälan bindande.

Kom och var med! Bredgården 102, 523 93 Marbäck, Ulricehamn!

träningstips från fysioterapeuten

För att undvika skador på hunden kommer här tips på hur du stärker din hund med träning på boll. Fysioterapeut Christine Smith guidar dig i stärkande övningar!

kurser & träning

Prova på att valla eller komma vidare i utbildningen?

Vi har flera SVaK-utbildade instruktörer som hjälper dig och din hund bli bättre.
Privat träning såväl som kurser erbjuds. Finns det ingen kurs som passar - kontakta oss med önskemål!
Har du nånting du kan lära ut till oss andra? Hör av dig!

Under hösten kommer klubben att fortsätta sitt arbete med Akademin och flera olika kursstarter kommer dyka upp inom olika områden t.ex. visselkurs, hundhälsa, fårhälsa etc. så håll koll här på hemsidan!

Här kan du läsa en kursbeskrivning över en del av kursutbudet.

OBS! Tänk på skor och tassar!

Var noga med att ha nytvättade skor och tassar när ni rör er mellan besättningar! För att undvika smittor måste all smuts bort innan ni kommer i kontakt med andra fårhagar!


 Är du medlem i en annan klubb kan du bli stödmedlem hos oss och får då delta i våra aktiviteter i mån av plats!  Bli stödmedlem genom att sätta in 80:-på Vallhundsringens bankgiro 5826-0506 & skriv ditt namn samt stödmedlem!

Prova på

testa att valla!

Det är alltid lika fascinerande att se hur hundarna plötsligt börjar sänka huvud och kropp, fokusera på fåren och börjar ta ut svängarna. Ofta är det som att trycka på en knapp. Sen finns chansen att du hittat det du och hunden vill syssla med varje dag i veckan året runt, i hällregn, snöstorm eller som idag - strålande vårsol! Det spelar ingen roll vad du har för ambitioner med träningen (ex. arbete hemma på gården eller tävling), det samarbete du får med hunden och lydnaden i vardagen som kommer på köpet gör att vallningen kommer bli er gemensamma favoritaktivitet. Ökad kunskap om får, hund och kommunikation gör att du bara vill lära dig mer. Välkommen på prova på!