vallhundsringen.se
Vallhundsringens styrelse

Styrelsen informerar

Här hittar du det senaste från styrelsen
Styrelsen informerar nr 1, 2022

Årsmötet för Vallhundsringen 27/2

Tack till alla er som tog er till Hea i Alingsås! Vilket härligt gäng vi är! Fantastiskt skönt att kunna ses på riktigt igen och stämma av inför året! Smörgåstårtorna försvann som smör i solsken och lotteriet gav mängder av vinnare.
SM sammanfattning
Som vi nämnt innan var SM väldigt väl genomfört med ett fantastiskt gott samarbete mellan tre olika klubbar. En gemenskap som smittade av sig på besökarna och gjorde tävligen mycket uppskattad! Även ekonomiskt gick det plus för alla inblandade klubbar.
Tävlingsledare
Mikael Larsson har vidareutbildat sig och kommer att kunna utbilda framtida tävlingsledare i klubben. Vi hoppas att fler av er kan tänka er att bli tävlingsledare och vid intresse kontaktar ni styrelsen för vidare information.
Akademin
Under 2021 har Akademin genomfört många träningstillfällen och kurser. Vi har även haft visselkurs (på plats och digital), dräktighetsföreläsning (på plats och digital) och tovningskurs. Vi fortsätter utveckla akademins arbete och vill att ni medlemmar fortsätter kontakta oss med era önskningar på föreläsningar/kurser!Kommande under 2022 är föreläsningen ”Skadeförebyggande för hund”.
Ämnen som sen innan finns på önskelistan är nötvallning, fårskötsel, sy i skinn och hundfotografering.
Träningstillfällen för medlemmarna
Då vår goda ekonomi tillåter kan vi erbjuda medlemmarna subventionerade träningstillfällen för Barbro Klingborg, Eva Eriksson och en ännu ej bestämd norsk instruktör. Deltagarna på årsmötet hade förtur och kunde förboka platser på dessa träningstillfällen. Läs mer under aktuellt på hemsidan!
Trekampen
Tävling mellan Vallhundsringen, Bohusläns Dals VK och Sjuhäradsvallarna kommer att anordnas i år! För att fortsätta på vårt eminenta samarbete under SM kommer vi nu att mötas i denna rafflande styrkemätning! Läs mer under aktuellt på hemsidan!


Marita Eva Björk är tillbaka som instruktör i klubben! Vi välkomnar henne tillbaka med glädje och ser fram emot att kunna erbjuda kurser under hennes skickliga ledning!

Ett glatt gäng fick ta emot publikens jubel och tokfina muggar för klarat vallhundsprov under 2021! Hurra igen för er: Sandra Andersson, Sabine Heiden, Diana Nordlander, Anna Forsén, Elisabeth Bademo och Linda Berglund.

Vi tackar Fredric Borgede och Kenth Rydin för deras mångåriga tjänst i styrelsen och välkomnar in Sandra Andersson och Linda Berglund.
Styrelsen ser nu ut som följer: Ordföranden: Christina Nielsen, vice ordf./ sekreterare Ann Blomkvist, kassör: Stina Träff, ordinarie ledamöter: Elisabeth Bademo, Sandra Andersson, suppleanter: Mie Schedin och Linda Berglund.

Vallhundsringen deltar i år i omröstningen för Årets klubb i Svak och även i Agria stipendiet som går till en enskild medlem.

Sist men inte minst har vi nu bytt bank och har fått ett mycket bra bemötande samt hjälp vilket inger förhoppningar att det kommer att gå mycket smidigare med dessa kontakter i framtiden.


Mvh Styrelsen för Vallhundsringen

årsmöte på Kolborydsgård

Tack för trevligt årsmöte

God uppslutning på årsmötet, avtackning av Sabine Heiden och gåvor till de som gått ett godkänt VP under 2020. Vissa var mer lyckosamma i lotteriet än andra och kunde fylla bilen med priser. Vi diskuterade bl.a. den nya verksamhetsinriktningen och arbetet inför SM i fårvallning. Här behövs fler som engagerar sig i att hitta sponsorer till priser! Alla måste tänka till och hjälpa till! Kan du komma på någon som kan ställa upp med något till prisbordet? Hör av er till oss!