vallhundsringen.se

styrelsen informerar

styrelsenytt april 2023

Under helgen som var samlades den nya styrelsen under en heldag för att dra upp riktlinjer inför den kommande säsongen. Verksamhetsinriktningen som antogs av årsmötet låg förstås som ett rättesnöre hela tiden. 

NÖTSEKTION 

Vi kommer under året att försöka vara mer aktiva inom nötvallning. Jennie Lindhagen i styrelsen kommer att vara ansvarig och vi har redan fått intresseanmälningar för att vara med och fixa. Kul tycker vi! 

Vi kommer att erbjuda prova på dagar, kurser inom nötvallning och tävlingar. Vill du också vara med att hjälpa till eller bara komma att prova på? Håll utkik på hemsidan och kontakta Jennie vid frågor (kontaktuppgifter till hela styrelsen hittar du på hemsidan) 

KOMMUNIKATION OCH MARKNAD/SPONSRING

Vi har börjat att mejsla fram en plan för såväl kommunikation som marknad/ sponsring. Ansvariga i styrelsen är Linda Berglund (kommunikation) och Emelie Magnusson (Sponsring/ Marknad). Vi kommer förstås att fortsätta vårt arbete med att informera om allt som händer i klubben men även att försöka arbeta mer med rörliga bilder och spännande reportage. Vad det gäller marknad fortsätter vi vårt arbete med bidragsansökningar (vilket bl.a resulterat i en ny transport) men vi kommer också att försöka hitta sponsorer till föreningen inom olika områden. Vill du vara med att hjälpa till? Långsiktigt eller punktinsats? Känner du någon som kan bidra med ex priser till våra tävlingar? Det kan vara till våra hundar men även i form av kläder, verktyg, köksprylar etc Tveka inte att kontakta styrelsen!

UTBILDNING 

Kontaktperson i styrelsen för dessa frågor är Ann Blomkvist.

Vi har pågående instruktörsutbildning för vallhundsringare och närmast i pipeline ligger en utbildning för tävlingsfunktionärer. (Hur hanterar vi djuren på bästa möjliga sätt i ex fålla för att få lugna djur och därmed också rättvisa tävlingar? hur ställer vi ut djur på tävling? Vad innebär arbete i sekretariat? hur blir jag en grym domarsekreterare?) Håll utkik på hemsidan för mer information.

TÄVLINGSKOMMITTÉ

Ansvarig i styrelse: Ann Blomkvist 

Tävlingssäsongen planeras för fullt. Och på allmän förfrågan – Ja- vi kommer att ha ett VP i höst också – ”same procedure as last year – or every year”

VALLHUNDSRINGENS AKADEMI

Ansvarig i styrelsen: Linda Berglund 

Vi jobbar vidare med utbildning för våra medlemmar. Vi har fått in ett flertal förslag som vi arbetar vidare med men är det något som DU saknar? Tveka i så fall inte att kontakta oss. 

EVENEMANGSGRUPP

Ansvarig i styrelsen: Elisabeth Bademo 

Vill du vara med och göra våra evenemang och tävlingar till de mest attraktiva? Förutom att vi redan har fantastiska får och tävlingsplatser kommer vi arbeta för att på sikt ha de bästa prisborden, godaste fikan och ibland även varm mat, utställare och försäljning och ja – fantasin sätter gränsen…

Närmast på agendan ska vi bygga och måla nya grindar mm till våra tävlingar och vår nya transport skall pimpas.

Vill du hjälpa till? Har du ideer, kontakter etc ? Hör av dig! 

Vi ses i vallhagen!

Styrelsen genom Elisabeth 

Styrelsenytt årsmötet 2023

Vi blev så glada för att uppslutningen på mötet var så stor! Christina Nielsen hälsade oss välkomna och en tyst minut hölls för bortgångna medlemmen Maj Andreasson. Vi blev ledda med precision genom mötet av eminenta mötesordföranden Anna Forsén. 

Vi röstade fram en ny styrelse som ser ut som följer under 2023: Ordföranden Marie Schedin, vice ordföranden Ann Blomkvist, ledamöterna Stina Träff, Elisabeth Bademo och Emelie Magnusson samt suppleanterna Jennie Lindhagen och Linda Berglund.

Klubbens ekonomi är mycket god och vi kommer under året att låta delar av vinsten återgå till er medlemmar i form av en mängd aktiviteter och tävlingar. Investering kommer även att göras av en ny transport till klubben som används för att transportera material till och från tävlingar samt agerar klubbstuga på tävlingsfältet. 

Planering av det kommande året fortgår i styrelsen samt de olika arbetsgrupperna.

Vi tar mycket tacksamt emot era önskemål på vad ni vill ha för föreläsningar, tematräningar etc. Så det är bara att höra av sig till oss här på Facebook eller via mail/telefon!

En nötsektion håller på att bildas i klubben och vi vill ha fler medlemmar i den, är du nyfiken eller intresserad? Kan du tänka dig att ställa upp och engagera dig? Hör av dig till oss!

Vi är i stort behov av en sponsorgrupp som kan ta sig an att fixa priser till våra tävlingar, kan du hjälpa till? Hojta!

Är du en rackare på att fika? Då är du den vi söker för att ordna med fika/matförsäljning vid utvalda tävlingar! Vi behöver någon/några som vill hålla i detta ett par gånger under en säsong!

Nya tävlingsgrindar - kan du tänka dig att vara värd för en snickardag där vi hjälps åt att skruva ihop ett gäng nya grindar?

Vi tackade Christina Nielsen för lång och trogen tjänst i styrelsen samt även ledamoten Sandra Andersson.

Efter att de officiella delarna genomförts till punkt och pricka var det dags för alla att hugga in på de stora smarriga smörgåstårtorna. Klubbens lotteri bjöd på ett exceptionellt dignande prisbord med allt från vedklyv och vaccinationskort till IQtest och kakor.

Vi tackar så mycket för ert engagemang i klubben och ser fram emot våren och en ny utomhussäsong med många hundar, nötter och får!

Varma hälsningar Styrelsen VallhundsringenStyrelsenytt 11/10 2022
En spännande höst och vinter väntar, vi är igång och planerar en mängd aktiviteter för er just nu!
Det har framkommit att flera medlemmar haft problem med att bli placerade i rätt lokalklubb i samband med inbetalning till SVAK. Kontrollera därför extra noga att du fyller i Vallhundsringen som lokalklubb och dubbelkolla att du blivit placerad rätt efteråt. Har du problem så kontakta oss! Är du stödmedlem? Passa på att bli fullvärdig medlem i årets bästa klubb och få tillgång till alla våra aktiviteter! Angående medlemsskap, tänk på att du som medlem har ett medlemsbidrag på 200kr att ta ut, glöm inte bort att säga till när och för vilken aktivitet du vill använda det till!
Vi behöver priser till våra tävlingar! Då vi är en mycket aktiv klubb som i år anordnat ett stort antal tävlingar är vi i behov av sponsorer till våra prisbord. Känner du till någon som kanske kan sponsra? Tänk utanför boxen - alltifrån bröd/kakor från bageri till honung, hundben, väskor, slöjd och saft! Fråga runt i ditt nätverk!
Vi kommer att anordna en klubbträff med ett klubbmästerskap, trevligt umgänge, mat och tävlingar. Vill du vara med och hjälpa till på något sätt? Kontakta Sandra Andersson på messenger!
Ett vallhundsprov annordnas den 11-12/12 på Kolborydsgård i Lerum och vi välkomnar alla ni som har nya vallhundar att delta!
Väl mött önskar Vallhundsringens styrelse!
Styrelsen informerar nr 1, 2022
Årsmötet för Vallhundsringen 27/2

Tack till alla er som tog er till Hea i Alingsås! Vilket härligt gäng vi är! Fantastiskt skönt att kunna ses på riktigt igen och stämma av inför året! Smörgåstårtorna försvann som smör i solsken och lotteriet gav mängder av vinnare.
SM sammanfattning
Som vi nämnt innan var SMFår väldigt väl genomfört med ett fantastiskt gott samarbete mellan tre olika klubbar. En gemenskap som smittade av sig på besökarna och gjorde tävligen mycket uppskattad! Även ekonomiskt gick det plus för alla inblandade klubbar.
Tävlingsledare
Mikael Larsson har vidareutbildat sig och kommer att kunna utbilda framtida tävlingsledare i klubben. Vi hoppas att fler av er kan tänka er att bli tävlingsledare och vid intresse kontaktar ni styrelsen för vidare information.
Akademin
Under 2021 har Akademin genomfört många träningstillfällen och kurser. Vi har även haft visselkurs (på plats och digital), dräktighetsföreläsning (på plats och digital) och tovningskurs. Vi fortsätter utveckla akademins arbete och vill att ni medlemmar fortsätter kontakta oss med era önskningar på föreläsningar/kurser!Kommande under 2022 är föreläsningen ”Skadeförebyggande för hund”.
Ämnen som sen innan finns på önskelistan är nötvallning, fårskötsel, sy i skinn och hundfotografering.
Träningstillfällen för medlemmarna
Då vår goda ekonomi tillåter kan vi erbjuda medlemmarna subventionerade träningstillfällen för Barbro Klingborg, Eva Eriksson och en ännu ej bestämd norsk instruktör. Deltagarna på årsmötet hade förtur och kunde förboka platser på dessa träningstillfällen. Läs mer under aktuellt på hemsidan!
Trekampen
Tävling mellan Vallhundsringen, Bohusläns Dals VK och Sjuhäradsvallarna kommer att anordnas i år! För att fortsätta på vårt eminenta samarbete under SM kommer vi nu att mötas i denna rafflande styrkemätning! Läs mer under aktuellt på hemsidan!


Marita Eva Björk är tillbaka som instruktör i klubben! Vi välkomnar henne tillbaka med glädje och ser fram emot att kunna erbjuda kurser under hennes skickliga ledning!

Ett glatt gäng fick ta emot publikens jubel och tokfina muggar för klarat vallhundsprov under 2021! Hurra igen för er: Sandra Andersson, Sabine Heiden, Diana Nordlander, Anna Forsén, Elisabeth Bademo och Linda Berglund.

Vi tackar Fredric Borgede och Kenth Rydin för deras mångåriga tjänst i styrelsen och välkomnar in Sandra Andersson och Linda Berglund.
Styrelsen ser nu ut som följer: Ordföranden: Christina Nielsen, vice ordf./ sekreterare Ann Blomkvist, kassör: Stina Träff, ordinarie ledamöter: Elisabeth Bademo, Sandra Andersson, suppleanter: Mie Schedin och Linda Berglund.

Vallhundsringen deltar i år i omröstningen för Årets klubb i Svak och även i Agria stipendiet som går till en enskild medlem.

Sist men inte minst har vi nu bytt bank och har fått ett mycket bra bemötande samt hjälp vilket inger förhoppningar att det kommer att gå mycket smidigare med dessa kontakter i framtiden.


Mvh Styrelsen för Vallhundsringen

årsmöte på Kolborydsgård

Tack för trevligt årsmöte

God uppslutning på årsmötet, avtackning av Sabine Heiden och gåvor till de som gått ett godkänt VP under 2020. Vissa var mer lyckosamma i lotteriet än andra och kunde fylla bilen med priser. Vi diskuterade bl.a. den nya verksamhetsinriktningen och arbetet inför SM i fårvallning. Här behövs fler som engagerar sig i att hitta sponsorer till priser! Alla måste tänka till och hjälpa till! Kan du komma på någon som kan ställa upp med något till prisbordet? Hör av er till oss!