vallhundsringen.se
Vallhundsringens styrelse

Styrelsen informerar

Här hittar du det senaste från styrelsen

Styrelsen informerar nr 1, 2021

Nya styrelsen hade sitt första möte 22/6. Vi vill gärna ha en aktiv och levande dialog med samtliga medlemmar och tänkte prova att skicka ut lite aktuell information efter varje möte. 

SM får - som kommer att gå av stapeln i början av september planeras för fullt. Styrelsen representeras av Ann gällande tävlingsbiten och Stina gällande kassörsbiten. Tillsammans med representanter från Bohus Dals VK och Sjuhäradsvallarna, arbetar de med att styra upp tävlingen. Inom kort kommer vi i Vallhundsringen att starta upp en funktionärsgrupp dit alla medlemmar är välkomna att anmäla sig oavsett tidigare erfarenhet. Alla händer kommer att behövas.

Monica Larsson ansvarar för sponsring i samband med SM och gör ett fantastiskt arbete. Många sponsorer är redan kontrakterade men om DU har ett företag eller någon kontakt som du tror vill bidra - kontakta då Monica.

Vallhundsringens Akademi – utbildningsportalen inom Vallhundsringen kommer att starta upp. Först ut blir, på allmän begäran, en visselkurs. Hur många signaler måste du ha? Går det att kombinera olika signaler? Hur lär jag in visselsignaler på min hund? Det och mycket mer får vi lära oss under kvällen. Filmvisning, diskussioner och trivsam samvaro kan du räkna med. Håll utkik på hemsidan efter anmälan och aktuellt datum. Christina Nielsen är ansvarig i styrelsen. Har DU ämnen/ förslag på föredrag/ medlemsaktiviteter som du vill att vi fördjupar oss i– kontakta då Christina.

Vi fortsätter vårt arbete med att utveckla hemsidan. Vi vill ha en levande och informativ hemsida där vi arbetar enligt 3N dvs där kommer du att hitta Nyheter, Nöjsam läsning och Nyttig/Nödvändig information för våra medlemmar. En styrgrupp är under uppstart och vi kommer att vilja ha din hjälp med att fylla hemsidan med trevliga reportage och bilder. Ansvarig i Styrelsen är Elisabeth Bademo och för hemsidan är Linda Berglund kontaktperson. Har du några förslag/idéer – kontakta då Elisabeth.

Grönt kort - Ann och Christina har påbörjat arbetet med det s.k gröna kortet. De allra flesta medlemmar i klubben har redan uppfyllt kriterierna för det gröna kortet och det är en kvalitetssäkring som också visar på en tydlighet var vi i Vallhundsringen står vad gällande djurhantering – både för nya medlemmar men även för organisationer i samhället. När du erhåller ditt (digitala) gröna kort kommer du samtidigt får en fråga om du vill stå med på vår hemsida (som grönt kortinnehavare). Detta underlättar vid aktiviteter i Vallhundsringens regi. Har du frågor kring detta – kontakta då Ann/Christina.

Fårinventering i klubben. Enligt verksamhetsinriktningen som togs på årsmötet skall vi inventera antalet fårbesättningar – bland klubbmedlemmar och även fårbesättningar utanför Vallhundsringens kamratkrets. Har du får? Vet du en granne som har får men som inte är med i Vallhundsringen? (Detta gäller såväl stor som liten besättning).  Kontakta då Fredric.

Vi önskar alla medlemmar en fortsatt skön sommar!

Mvh Styrelsen för Vallhundsringen

årsmöte på Kolborydsgård

Tack för trevligt årsmöte

God uppslutning på årsmötet, avtackning av Sabine Heiden och gåvor till de som gått ett godkänt VP under 2020. Vissa var mer lyckosamma i lotteriet än andra och kunde fylla bilen med priser. Vi diskuterade bl.a. den nya verksamhetsinriktningen och arbetet inför SM i fårvallning. Här behövs fler som engagerar sig i att hitta sponsorer till priser! Alla måste tänka till och hjälpa till! Kan du komma på någon som kan ställa upp med något till prisbordet? Hör av er till oss!